SONY DSCVan donderdag 2 tot en met zondag 5 april werd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de swim cup gezwommen. Een toernooi met deelnemers uit alle landen, maar tevens het kampioenschap voor de Nederlandse zwemmers. Ook Wietse Waninge, uitkomend voor AZ&PC uit Amersfoort en oud zwemmer van Z&PC Nunspeet was van de partij. Hij kwam uit op de 50, 100 en 200 school, zijn favoriete slag. Op de 50 school stond hij als 27e geplaatst. Bij de 100 school was hij op de 30e plek terug te vinden op de inschrijflijst en bij de 200 school op de 21e plaats. Zijn doel: kijken waar hij op dit moment staat in het 50 meter bad in vergelijking tot de rest van Nederland. Daarnaast genieten van het zwemmen tussen de grootheden.

Vrijdag kwam hij op de 100 school in actie. Hij wist zijn persoonlijk record met meer dan één seconde aan te scherpen en mocht tot zijn grote vreugde later die middag zwemmen in de B finale. Daar wist hij nog een keer 0.07 seconde van zijn tijd af te snoepen en eindigde als 11e Nederlander in de ranglijst. Vol goede moed dook hij zaterdagochten opnieuw in het water voor de 50 school. In een tijd van 30.28, wederom een persoonlijk record, stond hij als 21e op de uitslagenlijst. Helaas viel hij hiermee net buiten de halve finales, maar eindigde wel als 15e Nederlander op de ranglijst. Op de slotdag was hij goed op dreef. Met een mooi gezwommen lange slag legde hij de 200 school af in een tijd van 2.26.49, waarbij hij meer dan 2 seconden sneller was dan voorheen. Deze uitslag leverde hem weer een plek op in de B finale op, waar hij nogmaals een dik persoonlijk record wist te zwemmen. Zijn tijd van 2.23.34 was goed voor een 7e plaats in de ranglijst van de NK.

Met vijf persoonlijke records op vijf gezwommen afstanden. Als zeventien jarige zwemmer met een zevende, elfde en vijftiende plaats in de ranglijst van het Nederlands kampioenschap kan Wietse met trots terug kijken op een goed gezwommen toernooi. Wietse gefeliciteerd met deze resultaten!