Evenals vorige week moesten de waterpolo mannen zich voor een uitwedstrijd weer melden in Amstelveen. AZ&PC De Futen uit Amstelveen was deze week de tegenstander.

Nunspeet miste door ziekte Corné Ponsteen dat was een groot gemis voor de ploeg van Clifford Hertel en Brigit Mulder. Bij de tegenstanders speelde een oud Olympiër die met het Nederlands team in 1996 in Atlanta een 10e plaats had behaald.

Alhoewel de eindstand 17-11 een ander beeld geeft ging de wedstrijd zeker tot in het begin van de 3e periode redelijk gelijk op. Aan het begin van de 3e periode had Nunspeet een grote kans om tot 7-6 terug te komen maar werd die kans gemist. In de tegenstoot van de Futen wisten zij wel te scoren met een 8-5 tussenstand tot gevolg. Op dat moment kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Amstelveners.

Assistent coach Brigit Mulder gaf na de wedstrijd aan dat zij op sommige momenten best wel tevreden was over het vertoonde spel, maar dat sommige dingen ook beter moesten.

Periode standen: 5-2; 2-3; 5-2; 5-4.

Doelpuntenmakers: Reinoud Bast 2, Ruben Lokhorst 2, Stefan Hofman 2, Pascal Mulder 2, Richard Kok 1, Yannick Ponsteen 1 en Wiebe Ebbers 1.

Bij de foto: teambespreking tussen periode 2 en 3

Op verzoek van RTV Nunspeet schrijft de redactie vanaf dit seizoen, ten behoeve van o.a. de website en kabelkrant, een (kort) verslagje over de wedstrijd van Heren 1.

Dit verslagje en een foto wordt ook gepubliceerd op onze website en socials.

Wil je ook een verslagje op onze socials dat kan. Aanlevering uiterlijk tot maandag 16.00u via de e-mail socialmedia@zpcnunspeet.nl.

Zorg er wel voor dat de foto’s liggend gemaakt en scherp zijn. Onscherpe en/of donkere foto’s worden niet geplaatst.